Tankefeltterapi

Du kender sikkert følelsen af ondt i maven, når du bliver mindet om en bestemt oplevelse.

Ubehagelige oplevelser sidder i kroppen. Nogle gange uden at vi selv er klar over det.

Tankefeltterapien er en kropsterapeutisk tilgang, der kombinerer østens fokus på kroppens selvhelbredende kræfter og vestens samtaleterapi. Vores tanker og følelser er forbundet til kroppen. Hjernen kan inddeles i tre dele: Tænkehjernen, følehjernen og kropshjernen. Inden for klassiks vestlig terapi fokuserer man på de første to. Tankefeltterapien fokuserer på at få kroppen med.

Når jeg behandler dig, bruger jeg en blid banketeknik på nogle punkter, der kaldes meridianpunkter, som man også kender fra akupunktur og zoneterapi. Det handler om at forløse det ubehag, der er lagret i kroppen pga. ubehagelige oplevelser, chok eller traumer. Imens jeg stimulerer kroppens medianpunkter bruger vi samtaleterapien til at fokusere på den mentale del af den ubehagelige oplevelse. Gennem samtalen fokuserer vi på ubehaget og bruger den kropslige terapi til at hjælpe den ubehagelige oplevelse ud af kroppen.

Tankefeltterapien er særligt god til at behandle angst, forbier og afhængighed. Det kunne for eksempel være:

  • Dødsangst
  • Tale i store forsamlinger
  • Højdeskræk
  • Flyskræk
  • Angst for at være alene
  • Eksamensangst
  • Rygestop

“De traumer, der ikke er forløste sidder som frosne øjeblikke i vores hukommelse og dermed i vores celler”

Vi har siden 2008 haft fast aftale med Gitte som en del af den vifte vi kan gøre brug af, når medarbejdere oplever større eller mindre kriser i deres arbejds- eller privatliv, – og det er vi meget tilfredse med. Medarbejderne giver positive tilbagemeldinger.

Henrik Dahl, Centerleder

Psykoterapeut, Gitte Holmen